Καλωσορίσατε στη σελίδα μου

Τα τελευταία είκοσι χρόνια άλλαξαν πολλά στην ιατρική. Η Γενική Χειρουργική εμπλουτίστηκε με καινούργιες γνώσεις που αναδύθηκαν μέσα από, επιστημονικά ισχυρές και μεθοδολογικά άρτιες κλινικές μελέτες, (evidence based medicine). Παράλληλα, η βιοϊατρική τεχνολογία γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη η οποία οδήγησε στο σχεδιασμό και την εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών που εφαρμόζονται σε ολοένα και περισσότερες χειρουργικές παθήσεις. Σήμερα, οι χειρουργοί σε όλο τον κόσμο γνωρίζουμε και μπορούμε περισσότερα από ποτέ.

Τα χειρουργεία πια γίνονται χωρίς καθόλου ή με ελάχιστο χειρουργικό τραύμα (λαπαροσκοπική, ενδοσκοπική, ρομποτική χειρουργική, laser), ο μετεγχειρητικός πόνος είναι εντυπωσιακά λιγότερος, οι ασθενείς σιτίζονται άμεσα και κινητοποιούνται γρηγορότερα (“fast track” αποθεραπεία). Η παραμονή τους στο νοσοκομείο έχει ελαχιστοποιηθεί με αποτέλεσμα να επιστρέφουν πολύ γρήγορα στις ατομικές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Οι χειρουργικές πράξεις σήμερα είναι πιο εύκολες, πιο ανώδυνες και, κυρίως, πιο ασφαλείς από ποτέ.

Όσοι χρειάζεται να υποβληθείτε σε κάποια χειρουργική επέμβαση, μικρή ή μεγάλη, θα ήταν χρήσιμο να ενημερωθείτε για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις γύρω από την πάθησή σας, αλλά και για την κατάλληλη χειρουργική θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσετε. Ο σκοπός αυτής της επαγγελματικής μου ιστοσελίδας είναι διπλός. Να παρουσιάσω τις καινούργιες διαθέσιμες χειρουργικές μεθόδους και τεχνικές αλλά και να παρέχω επιστημονικές πληροφορίες και τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που μπορεί να σας προβληματίζουν. Ελπίζω να τη βρείτε χρήσιμη και θα χαρώ να επικοινωνήσετε μαζί μου ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού οποιοδήποτε χειρουργικό πρόβλημα υγείας σας απασχολεί.

Κώστας Αυγερινός

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στην Αθήνα το Μάιο του 1965. Μετά το Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασα στην Ιατρική σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκήθηκα για έξι χρόνια στη Γενική Χειρουργική, στο «Κωνσταντοπούλειο» Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας και στο «251 ΓΝΑ». Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία ως Specialist Registrar στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Southampton General Hospital με εξειδίκευση στη χειρουργική ογκολογία του Ήπατος, των Χοληφόρων και του Παγκρέατος.

Επέστρεψα στην Ελλάδα το 2001 ως Επιμελητής Α’ στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Το 2002 έλαβα, μετά από κρίση, θέση Επιμελητή στο ΕΣΥ, στην Α’ Χειρουργική Κλινική του «Κωνσταντοπούλειου» Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας (Αγία Όλγα). Εκεί, υπήρξα εξ αρχής ενεργό μέλος στα νεοσύστατα τμήματα της Χειρουργικής Ήπατος και Χειρουργικής Παχέος Εντέρου. Ασχολήθηκα ιδιαίτερα, εκτός των άλλων, με τη Χειρουργική Ογκολογία του Παχέος Εντέρου, του Παγκρέατος και του Ήπατος τόσο στην κλινική πράξη όσο και σε θεωρητικό, επιστημονικό και συγγραφικό επίπεδο. Ασχολήθηκα εκτενώς με το θέμα της «ασφαλούς λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής» και συμμετείχα στην ανάπτυξη και ευρεία διάδοση των χειρουργικών τεχνικών (“critical view of safety”), που προστατεύουν πλήρως από κακώσεις και τραυματισμούς στα χοληφόρα.

Έχω υπάρξει ομιλητής σε αρκετά Διεθνή και Ελληνικά ιατρικά συνέδρια και έχω λάβει μέρος σε πολλά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών ως εκπαιδευτής. Είμαι εκδότης ενός συγγράμματος Χειρουργικής, συγγραφέας αρκετών κεφαλαίων ιατρικών βιβλίων και έχω δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων στη Διεθνή και Ελληνική βιβλιογραφία.

Υπηρέτησα για περισσότερο από δέκα χρόνια το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τη θέση του Επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής και αντιμετώπισα ένα πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών και ασθενειών, σε τακτική αλλά και σε επείγουσα βάση. Έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσω χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις, κάθε βαρύτητας και από όλη τη γκάμα της Γενικής Χειρουργικής. Ταξίδεψα δυο φορές σε φτωχικά και απομακρυσμένα μέρη της Αφρικής, ως μέλος μιας ολιγομελούς ομάδας γιατρών και νοσηλευτών, και βίωσα τη σπάνια εμπειρία της προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών σε ανύπαρκτες, ουσιαστικά, υγειονομικές δομές.

Από το Νοέμβριο του 2012 εργάζομαι ως ιδιώτης χειρουργός. Είμαι Διευθυντής Α Χειρουργικής Κλινικής στην Ευρωκλινική Αθηνών. Συνεργάζομαι επίσης, ως εξωτερικός συνεργάτης, με τα Νοσοκομεία  «Ερρίκος Ντυνάν», «ΥΓΕΙΑ», «ΜΗΤΕΡΑ», «Βιοκλινική Αθηνών», «Metropolitan General» και «Ταξιάρχες».

 Έχω δύο πολύ σπουδαία παιδιά.

Συνεργάτες

Ευρωκλινική

Αθανασιάδου 7-9, πάροδος Δ. Σούτσου, 11521 Αθήνα